Teamuitjes Utrecht

Teamuitjes plan je zo dicht mogelijk bij huis. Want er wordt, vanwege de gezelligheid, nog wel eens wat gedronken en dan wil je niet dat iemand de auto nog pakt uiteraard. Teamuitjes Utrecht? Die zijn er te kust en te keur. Utrecht heeft alles voor het perfecte teamuitje. En voordeel is dat het na het uitje in de binnenstad van Utrecht ook altijd enorm gezellig is. Met de derde helft zit het dus ook wel goed en dat is wel een prettige gedachte.

 

Teambuilding en teamuitjes; het zijn toch twee verschillende dingen. En uitje kan van alles zijn en verraadt in zekere zin weinig ambitie. Het kan een uitje naar het wokrestaurant zijn, al zijn er ook bedrijven die het een teamuitje noemen maar in werkelijkheid aan teambuilding doen. Hoe dan ook; zo nu en dan een teamuitje of aan teambuilding doen is ontzettend belangrijk en levert alleen maar winnaars op. Het personeel dat geniet van de activiteit de leidinggevende die een sterker team terugkrijgt op de werkvloer. Want dat is het gevolg van een goede teambuildingactiviteit een team dat elkaar beter begrijpt, beter samenwerkt, elkaar helpt en met elkaar praat terwijl er voor die tijd vooral over elkaar gesproken werd, en dat bepaald niet altijd positief. Mensen komen vrolijker op het werk en snappen nu dat die collega soms even wat stiller is. Het netto resultaat is een productiever team. En daar kan zo nu en dan best een teamuitje tegenover staan.

 

Teamuitjes Utrecht? Dat zijn al lang niet meer die standaard avondjes met eten, barbecuen en kegelen of bowlen. Of alleen eten. Van die avonden die tergend langzaam voorbij kruipen en waar je in het kader van teambuilding niets aan hebt gehad. Je zit namelijk gewoon naast je favoriete collega en wisselt geen woord met de anderen.

 

Doe eens gek en ga lasergamen, speel watergames op een van de wateren in Utrecht, speel een veldslag met Napoleon na of oefen een militair missie. Ga picknicken en laat iedereen eten meenemen. Organiseer workshop naar voorbeeld van ‘Heel Holland Bakt’, speel ‘Wie is de Mol’ of kies voor een gouwe ouwe: de survivaltocht. Dat je met elkaar – en allemaal met linkerhanden- een stevig vlot moet maken en je achterover van de grote steen laat vallen en er maar op moet vertrouwen dat je collega’s je vangen. Scoort altijd goed. Wat dacht je van een obstaclerun dan? Of ga naar het theater in Utrecht, specifiek de bühne. Kruip in elkaars huid en laat zien hoe vervelend je collega is door hem na te spelen. Of acteer je baas. Als je durft tenminste.

 

Voor alle activiteiten geldt dat je door een slimme teamsamenstelling tot heldere inzichten kunt komen. Natuurlijk laat je die twee mannen die elkaar liever niet zien en regelmatig met elkaar in de clinch liggen juist in een en het zelfde team acteren. Je schuift de ingetogen medewerkers naar voren als leiders en laat juist deze mensen cruciale beslissingen nemen. Je ziet hoe mensen onder stress reageren. Wie is de natuurlijke leider en wie maakt de grote mond op het werk nu niet waar? Ook voor de toekomst van het bedrijf – bijvoorbeeld voor ‘troonsopvolging’- zijn teamuitjes soms belangrijk. Er wordt in lk geval heel veel duidelijk, onder meer met wie je wel en met wie je niet de oorlog gaat winnen.

 

En na afloop van een inspannende activiteit? Juist, dan schuif je samen de voeten onder de tafel en is het tijd voor eten en (vooral) drinken. Juist dan raak je in gesprek met een collega die je nooit eerder sprak en van wie je nu dingen hoort die het soms opvliegerige gedrag van hem verklaren. Nu pas hoor je het afschuwelijke verhaal van de jongste bediende, die er al jarenlang alleen voor staat. Ook het elkaar beter en op een andere manier leren kennen zorgt voor harmonie op de werkvloer. Je hebt begrip, toont belangstelling en die sfeer zal de productiviteit echt vergroten. Laat mensen samenwerken die dat anders categorisch weigeren en stel de oudste bediende aan als coach of laat die als scheidsrechter fungeren. Haal mensen in elk geval uit hun comfortzone.

 

De originele activiteiten speel je al in eel kleine groepjes maar laat je ook voor heel grote groepen organiseren. Denk je dat en dag of avondje tekort is, boek dan meteen een heel weekend. Zorg in dat geval echter wel voor drooglegging op zondagavond om de polonaise tijdens het begin van de werkweek te voorkomen. Sportief en actief, dat zijn de teamuitjes anno 2019. Het gaat daarbij niet zozeer om de prestaties maar om het proces. Wie neemt de beslissingen als niemand weet wat dat antwoord dan maar mag zijn. Is dat inderdaad de afdelingschef, of laat die zich overtroeven door uitgerekend de jongste vrouw van het stel?

 

Ook in Utrecht is een Escape Room erg in trek als het gaat om teamuitjes. Je weet wel, opgesloten worden in een donkere ruimte en daar middels wat cryptische aanwijzingen maar weer uit zien te komen binnen een bepaalde tijd. Ga je links of rechts in de eindfase van het spel? En wie regelt dat dan even? Escape Room speel je in een van de monumentale panden in Utrecht en evengoed in een gigantische bedrijfsloods.

 

Wie het grote belang van uitjes en dus teambuilding onderkent, die belegt er zeker drie per jaar. Of als je signaleert dat het team weer even naar elkaar toe moet groeien, als ze even weer een zetje in de juiste richting moeten hebben. Oké, het kost je geld en als je langer gaat en te veel eet en drinkt zelfs een behoorlijke duit. Maar: je verdient het terug, en snel ook, want het is verbazingekend hoe snel teambuilding tot een betere productie leidt. Twee mensen die elkaar helpen tellen voor drie. En dus moet je je over de investering nooit druk maken. Bovendien; als goed werkgever besef je dat je soms ook gewoon even ‘iets’ moet doen voor je hardwerkende mensen. Laat ze zelf meedenken in de activiteit of laat dan al de meest bescheiden mensen van het spel bepalen wat er gaat gebeuren. Zo zet je het proces al meteen in gang. En dat proces is echt prachtig om te volgen.

You don't have permission to register