Teamuitjes ideeën

Vreselijk vond vrijwel iedereen het; steengrillen met je collega’s en je baas en zijn vrouw. Hoewel er met het eten niets mis was, was het altijd zo’n verplicht nummertje. Een moetje. Beetje lachen naar elkaar, leuk doen tegen de vouw van je collega en ondertussen voetbal op de televisie missen: wat een rotavond. Hoe anders is het anno 2019 als er gesproken wordt over een teamuitje. De baas hoeft alleen maar een mail te sturen met ‘teamuitjes ideeën’ en geheid dat het al begint te leven en dat het ene idee nog maffer is als de ander.

 

De ideeën van jaren geleden bestonden eigenlijk alleen maar uit eten. Dat kon een barbecue (ingevoerd omdat je uit je stoel moet komen en dus met elkaar in gesprek raakt als je je frikandel omdraait) zijn, het kon steengrillen zijn of je ging gewoon naar het restaurant om daar je nieuwe kleding en je nieuwe vriendin aan je minstens zo verveelde collega’s te showen. Ofwel: met een grote groep mensen aan een te kleine tafel. Je at wat, je dronk wat, je sprak alleen met collega’s met wie je anders ook goed contact hebt en je mag weer naar huis. Terug naar de orde van de dag.

 

Oké, klopt. Ook vroeger werd er wel eens iets extra’s georganiseerd. Ging je samen met elkaar nog een uur kegelen of bowlen. Zo leuk. Uiteraard won dan altijd die ene collega die ook op de werkvloer altijd haantje de voorste was. Het leek wel werk, zo’n avond eten en kegelen. De teamuitjes ideeën van nu zijn anders. Totaal anders. Het kan niet gek genoeg, zo lijkt het wel. En behalve lol en gein, komt een team op maandagmorgen vaak als herboren op de werkvloer. Onbewust is er door een activiteit ook aan teambuilding gedaan. Heb jij je collega’s ook eens van een heel andere kant leren kennen en ach, dan blijkt hij van de administratie eigenlijk helemaal niet zo stijf. Je wordt gedwongen om samen te werken, je moet een rol innemen; een leidende of een meer passieve en de mensen met de grootste monden op de werkvloer geven nu niet thuis. Je moet elkaar kunnen vertrouwen als je je laat vallen en je moet iets voor de ander doen, elkaar helpen.

 

Hoe je dit creëert? Ideeën genoeg hoor. Zo is de klassieker onder de teamuitjes – de survivaltocht- nog steeds in trek. Je weet wel, samen een vlot bouwen, je achterover laten vallen en maar hopen dat je collega’s je opvangen en meer van dat soort dingen. As je de teams slim indeelt en juist de mensen die elkaar niet zo erg goed liggen samen laat werken, geheid dat ze voortaan veel beter met elkaar overweg kunnen. Misschien worden ze wel vrienden. Je hebt tegenwoordig meerkampen, ook een activiteit waarbij je op de ander moet kunnen rekenen en eigenlijk is het bij lasergamen niet anders. Laat jij je collega de ene na de andere kogel ontvangen, of help je? Moordspel, samen nadenken over een oplossing of een escape room. Wie neemt nou in de eindfase van het spel dé beslissing? Wie ontpopt zich als leider en leg jij je bij zijn of haar beslissing neer, ondanks het feit dat je hem wel kunt schieten, de dandy.

 

Je kunt een theaterworkshop volgen, waarbij jij je baas speelt en de baas jou. Jij moet die collega nadoen die je eigenlijk niet zo moet. Ook altijd hilarisch. Je kunt samen gaan drummen, een estafette of triatlon houden, uiteraard met (veel )kortere afstanden. Je kunt tegenwoordig zelfs – in originele kledij- en militaire missie boeken. Uiteraard combineer je de activiteit met een hapje en een drankje en als je helemaal gek wil doen, ga je gewoon een weekend met je team op stap. Moet je alleen wel even zorgen dat de bar zondagavond gesloten blijft, er moet maandag wel gewerkt worden natuurlijk. Je kunt een quiz spelen in duo’s of trio’s of je kiest voor de originele picknick. Iedereen moet iets eetbaars meenemen en zo kom je er achter dat die ene vrouwelijke collega er behalve goed uitziet ook nog eens fantastisch kookkunsten op na houdt. Er zijn activiteiten buiten en binnen, je kunt bewust kiezen voor zware omstandigheden of je gaat voor een workshop die aansluit bij ‘Heel Holland Bakt’. Je deelt de teams slim in en dwingt bepaalde mensen een rol aan te nemen die ze niet gewend zijn. Die rustige, onopvallende jongen, die laat je nu voor coach spelen. Hij beslist wat er gebeurt. Ook handig is de truck om de teams op een bepaald moment van samenstelling te veranderen. De captains van de teams, de wat rustigere types, mogen twee nieuwe spelers kiezen, maar moeten er ook twee wegsturen. Moet je zien wat er dan gebeurt.

 

Na gedane zaken is het goed rusten en dus horen een hapje en drankje er altijd bij en kan ook je oudste medewerker prima mee. Er is altijd een rol voor hem of haar weggelegd. Die van scheidsrechter, assistent of bedenk het maar. Met je team leuke dingen doen levert je vaak een veel hechter team op dat beter samenwerkt, dat vrolijker is en dat elke maandagochtend met een grote glimlach ten kantore verschijnt. Er is onderling meer begrip voor elkaar. Na het horen van het verhaal van die rustige collega snap je beter waarom hij zo ingetogen is. Je drinkt een biertje met elkaar, proost op de winst in een van de activiteiten en krijgt meer respect voor elkaar. Samen vorm je een sterk team op de werkvloer, zoals je dat in de Escape Room ook was.

 

Natuurlijk kun je ook met elkaar uit eten gaan. Lekker, niets mis mee. Je baas kan de barbecue voor jullie aansteken waarna je een paar uur op dezelfde stoel naar je vrouw (die mocht ook mee) gaat zitten mijmeren over het slechte rapport van je zoon. Het kan allemaal, maar er is zoveel meer. Kies voor een uitje met een idee, met een achterliggende gedachte. Moet jij maandagmorgen maar eens zien hoe monter en vrolijk iedereen is.

You don't have permission to register