Teambuildinguitjes

Je kunt een leuke avond regelen voor je personeel gewoon om wat eten en te drinken en omdat it van jou als werkgever verwacht wordt, je kunt een teamuitje echter ook gebruiken als teambuildinguitje. En daar zit nogal een verschil in. Een teambuildinguitje moet voor meer homogeniteit op de werkvloer zorgen en moet van een stel eenlingen een veel sterker collectief maken. Je ziet dat mensen elkaar na ene goed georganiseerde activiteit meer vertrouwen en ook veel beter samenwerken. Er is onderling meer contact en je houdt meer rekening met elkaar, ook als het gaat om de persoonlijke omstandigheden. Er wordt beter gecommuniceerd en uiteindelijk ben jij als leidinggevende de winnaar met een veel productiever team. En dus kan een investering in een uitje altijd uit. Het verdient zich wel terug.

 

Kweek een hecht collectief

Een hecht collectief kweek je niet met een etentje of met een barbecue. Je slaagt er echt niet in om elkaar beter te leren kennen in een druk restaurant. Je moet mensen in een situatie zien te krijgen dat ze op elkaar aangewezen zijn, elkaars hulp nodig hebben en elkaar blindelings kunnen vertrouwen. En heel ingewikkeld hoeft dat niet te zijn. Niet voor niets is de survivaltocht nog altijd in trek. Je weet wel, samen een vlotje bouwen, ook al heb je allemaal twee linker handen.

 

Wie is leidend en wie volgt?

Er is tegenwoordig echter heel veel meer. Het aanbod teamuitjes of uitjes die de teambuilding ten goede moeten komen is echt enorm groot. Je speelt samen moordspel, je gaat taarten bakken volgens de formule ‘Heel Holland Bakt’, je gaat lasergamen en rekent genadeloos met elkaar af of helpt elkaar juist, je speelt samen een quiz, je laat teams overnachten op de hei, nadat ze zelf een tentje hebben moeten maken en opzetten of je speelt een militaire missie of een veldslag na. Zeer populair is tegenwoordig de Escape Room. Je laat je dan als groep opsluiten in een donkere ruimte en moet daar aan de hand van allerlei cryptische aanwijzingen en nog onbegrijpelijkere hints zien te ontsnappen. Wie beslist uiteindelijk wat het wordt: links of rechts? Wie is de natuurlijke leider en wie is meer volgzaam? En zo zie je tijdens alle activiteiten precies wat je aan mensen hebt. Dan blijkt ineens die druktemaker eerder angstig dan een leider en is die anders zo ingetogen man juist iemand met een enorme drive en passie. Tijdens de activiteiten deel je de teams slim in. Natuurlijk zet je juist die mensen die amper met elkaar door een deur kunnen in hetzelfde team en laat je ze juist nu samenwerken. Juist nu zet je de rustige mensen in de leiderspositie. Laat hen beslissen wat er moet gebeuren en bekijk wie volgt en wie niet. Red jij je collega tijdens lasergamen? Of laat je hem ‘vermoorden’?

 

Ga eens naar het theater en speel je baas na

Ook leuk is het om samen naar het theater gaan. En dan niet om in de rode stoelen neer te ploffen, maar om op de bühne in de spotlights te staan. Volg een theater workshop en laat collega’s elkaar naspelen. Laat zien hoe vervelend je collega is en hoe je baas handelt. Behalve dat de ogen van iedereen eens goed geopend worden, is dit een hilarische manier om zaken duidelijk te maken. Ga de Friese meren op en doe waterspelen. Of bedenk hilarische quizjes. Er is voor iedereen een rol weggelegd om de uitjes die die voor teambuilding moeten zorgen weggelegd. Ook voor de senior medewerkers, die gemakkelijk inzetbaar zijn als coach of scheidsrechter. Haal de mensen uit hun comfortzone en dwing ze in een bepaalde rol. Ook leuk is het zogenaamde muteren. Je laat de rustigere types aanvoerder van een team zijn en zij – en alleen zij- moeten op een bepaald moment twee nieuwe spelers kiezen maar ook twee eigen spelers wegsturen. Lukt het die rustige jongen om dat haantje weg te sturen? Of durft hij niet nu het er op aankomt?

 

Teambuilding en gezelligheid

Teambuilding is ook een stuk gezelligheid. Na de inspannende activiteiten met de benen onder tafel en een hapje en drankje binnen handbereik. Pas dan hoor je de echte verhalen van collega’s. Pas dan snap je waarom hij zo ingetogen is en besef je dat je soms misschien wel eens te fel bent tegen bepaalde mensen, terwijl die net een moeilijke periode door hebben gemaakt. Er ontstaat wederzijds begrip, respect en medeleven. Je ontdekt dat de nieuwe collega voetbalt op hoog niveau en hoort het afschuwelijke verhaal van een van je collega’s die onlangs een kindje verloor. Want ook dat soort zaken spelen een rol binnen het teambuildingstraject.

 

Vrolijkheid en een betere samenwerking

Het resultaat van dergelijke uitjes? Vrolijkheid vooral. Kijk maar eens op de maandagmorgen naar de mensen die binnenkomen en specifiek maar de grote grijns van de tevreden werknemers. Er wordt veel beter samengewerkt, mensen praten niet over maar met elkaar en tonen begrip als iemand een keer stiller is. Ze weten nu immers waarom dat is. Er is meer respect en de absolute winnaar is de baas zelf; hij ziet de productiviteit sterk verbeteren op de werkvloer en uiteindelijk is dat waar alles om draait.

 

De investering dubbel en dwars waard

Wie een keer of drie, vier per jaar een dergelijk uitje arrangeert, die is echt spekkoper. Let maar op. En ach, tussen al die spectaculaire activiteiten kun je best een keer een wat rustigere barbecue inplannen hoor, als je dat zelf als directeur leuk vindt althans. Natuurlijk, een leuk teamuitje kost geld. Met eten en drinken er bij en een goedgeorganiseerde dag is het best een investering. Maar let op, die investering verdien je dubbel dwars terug. Voor de goede orde; je hoeft net per se met een heel grote groep mensen te zijn om een leuke activiteit te laten organiseren. De meeste activiteiten kunnen al vanaf drie mensen gedaan worden. Een goed bedrijf valt of staat met de samenwerking op de werkvloer. Hoe beter het team op elkaar ingespeeld is en samenwerkt, hoe beter de resultaten zullen zijn. En dat is zo nu en dan best een keer en investering waard.

You don't have permission to register