Teambuilding uitjes Utrecht

Teambuilding uitjes Utrecht zijn er ruim voldoende en gaan tegenwoordig verder dan de plaatselijke Chinees en de kegelbaan. Teamuitjes hebben een dieper doel; het smeden van een hechter collectief op de werkvloer met name. Activiteiten in het kader van teambuilding zijn leuk en laten bovendien veel zien van de persoonlijkheid van de deelnemers. En daar heeft de leidinggevende echt wat aan, zoals hij doorgaans snel na teambuilding uitjes Utrecht een productiever team op de vloer heeft staan.

 

Sfeer beter en de productiviteit hoger

Productiever? Ja, want de mensen worden vrolijker, begrijpen elkaar beter, willen nu wel samenwerken en praten nu met elkaar en niet over elkaar. Dat maakt de sfeer beter en de productiviteit hoger. Teamuitjes dus; al lang niet meer een statisch geheel aan de tafels van een restaurant. Het is actief, bewegen en het zijn soms bloedstollend avonturen. Neem survivaltochten, waarbij je knopen moet leggen waarvan je het bestaan niet eens wist. Denk aan lasergamen, waarbij je eindelijk eens je collega aan kunt pakken en een ander juist kunt beschermen. Watergames? Prachtig mooi. En erg populair zijn de Escape Rooms, neusje van de zalm onder de teambuilding uitjes Utrecht. Met een groep collega’s wordt je opgesloten en krijg je de opdracht er binnen een bepaalde tijd weer uit te komen. Hoe? Dan moet je zelf maar uitzoeken. Een bloedstollende activiteit die zeker in de eindfase leiderschap vraagt. Want uiteindelijk moet er altijd iemand de richting bepalen.

 

Haantje blijkt helemaal geen held

Ondertussen ziet de chef wie durft, wie wegkruipt en wie de leiding neemt als het echt spannend wordt en wie juist de struisvogeltactiek toepast. Deel je team slim in en zorg dat de mensen die normaliter op de achtergrond functioneren nu gedwongen worden leiderschap op zich te nemen en moeten beslissen. Zorg dat die twee werknemers die elkaar niet kunnen luchten of zien op elkaar aangewezen zijn en elkaar moeten helpen en observeer of de mensen met die grote monden op de werkvloer ook nu nog wel hun mondje roeren. Opeens blijkt de jongste medewerkers een natuurlijke leider en is dat haantje toch niet zo’n held.

 

Gezellige hapjes en drankjes

Na inspanning volgen de onvermijdelijke hapjes en drankjes. En leer je collega’s op een andere wijze kennen. Pas dan hoor je waarom hij zo onrustig is en waarom zij soms zo afwezig lijkt. Je leert ze begrijpen, nadat je al innig samengewerkt hebt tijdens de activiteit. En dus komt het daarna allemaal samen op de werkvloer. De sfeer is beter, er wordt met een lach om het gezicht gewerkt, mensen willen elkaar weer helpen en er wordt beter gecommuniceerd. De productie gaat snel omhoog en het is gewoon ene stuk prettiger werken. Teambuildinguitjes zijn de moeite van de investering waard. Het verdient zich terug en de mensen vinden het leuk. Werknemers die het belang er van inzien, plannen tenminste drie keer per jaar een dergelijk uitje om zo de neuzen steeds in dezelfde richting te houden.

You don't have permission to register