Leuke teamuitjes

Wie weet er eigenlijk nog een leuk teamuitje? Wat kunnen we dit jaar eens gaan doen met elkaar? Ach, niet te gek hoor, een hapje eten is toch prima. Barbecue? Steengrillen of wokken? Lopend buffetje? Iedereen knikt instemmend. Heerlijk, van zeven tot elf een buffetje met drank, aangeboden door de baas die de hele avond op de hoek van de tafel op zijn horloge zit te kijken. Wat waren die teamuitjes vroeger altijd geweldig. Over elkaar praten in plaats van met elkaar praten en je ergeren aan de vrouw van je collega die net het laatste bamihapje van het buffet steelt. Zo ging het vaak, als we het hadden over een leuk teamuitje. Later werd daar een extra dimensie aan toegevoegd. Behalve gegeten en gedronken werd er zomaar een uurtje gekegeld of gebowld. Met andere woorden: je eet je eerst strak en gooit daarna wat ballen op een paar kegels. Fantastische avond.

 

Moordspel of taarten bakken

De teamuitjes van toen staan in schril contrast met die van nu. Leuke teamuitjes? Dat is lasergamen en je collega eens goed te grazen nemen. Dat is een meerkamp op het water en de welbekende survivaltocht, ofwel samen met je andere onhandige collega’s een vlot zien te bouwen. Ga met elkaar picknicken en laat iedereen wat meenemen. Kies voor een workshop of een wedstrijdje taarten bakken net als ‘Heel Holland Bakt’. Ga met elkaar het theater in en speel elkaar na. Laat je collega zien hoe vreselijk hij op de werkvloer is. Laat je als team opsluiten in een escape room en zie daar maar weer eens uit te komen of kies het befaamde moordspel. Bedenk een ludieke quiz, doe een walking diner, waarbij je van het huis van de baas via de chalet van je net gescheiden collega naar jouw huis wandelt en op de drie locaties wat eet. Wel eens aan een obstaclerun gedacht? Of speel een veldslag na, waarbij jij je als een ware Napoleon profileert. Doe een heel weekend actief of kies voor een groepsactiviteit bewust buiten en onder lastige, loodzware omstandigheden. Laat je team zich maar in een wigwam zien te redden op de hei of speel een spel in de trant van ‘Wie is de Mol’. Er zijn echt zoveel leuke uitjes te bedenken voor je team. Eigenlijk kan alles, en kies je juist voor een activiteit met meerwaarde, waar je als directeur iets aan hebt.

 

Een teamuitje is pure teambuilding

Hoe? Heel simpel, een goed teamuitje is pure teambuilding. Mensen moeten elkaar vertrouwen om een opdracht met goed gevoel af te leggen. En uiteraard zet je net die twee kemphanen in een en hetzelfde team. Je laat de onopvallende en ingetogen medewerkers een leidende rol spelen. Je laat juist hen de cruciale beslissingen nemen. Je analyseert wie zich in stressvolle situaties opwerpen als leiders en wie juist voor de verantwoordelijkheid wegkruipen en je ontdekt de enorme drive bij die anders zo timide jongen. Je ziet de potentie van je medewerkers, puur door de houding onder moeilijke omstandigheden. Zet de man en vrouw samen in een team en laat ze samenwerken, iets waarmee ze op de werkvloer nogal wat problemen mee hebben. Nu moeten ze. Ze kunnen niet anders. En let maar op; de volgende maandagochtend werken ze ook op kantoor ineens prima samen.

 

Iedereen pakt zijn of haar rol

Iedereen kan deelnemen aan de genoemde activiteiten. Ook de oudste bediende, die je desnoods als scheidsrechter of coach inzet. En zo pakt iedereen zijn rol en leer je na afloop elkaar beter kennen als je (toch maar) gaat barbecueën. Dan hoor je pas voor het eerst het verhaal van je collega en snap je waarom hij soms zo afwezig is. Je beseft ineens dat je soms misschien wel eens wat te bot doet tegen je vrouwelijke collega, terwijl zij juist een moeilijke periode doormaakt.

 

Laat mensen iets doen

Vroeger ging je naar de bedrijfs barbecue en hield je de stoel naast je vrij voor je geliefde collega waarmee je vervolgens de hele avond praat. Net als op het werk laat je de rest links liggen. De baas zit apart, de mannen die hun vrouwen mee hebben genomen houden zich opmerkelijk rustig en je eet keurig de barbecue leeg. Dat was dan weer het jaarlijkse bedrijfsuitje. En gezellig dat het was.

Door mensen iets te laten doen en mensen in groepen te verdelen, dwing je ze tot samenwerking. Ze zijn op elkaar aangewezen, ze moeten op elkaar vertrouwen. Zoiets creëer je niet tijdens een etentje of een barbecue.

 

Minimaal drie keer per jaar een teamuitje

Als je meteen uit wilt pakken, boek dan gewoon en weekendje met je team. Ze passen zich maar aan elkaar aan en smeert de waterspelen gewoon uit over twee dagen. De investering voor de leidinggevende betaalt zich altijd terug. In negenennegentig procent van de gevallen resulteert een teamuitje in een veel hechter team dat ook op de werkvloer ineens prima samenwerkt en elkaar vertrouwt. De bereidheid om elkaar te helpen blijkt ineens veel groter en de glimlach op de maandagochtend bij je werknemers als ze het bedrijf binnenlopen is groter als ooit tevoren. Een verstandige directeur boekt een keer of drie (minimaal) per jaar en dergelijke activiteit. Voor de collectiviteitsgedachte, om die kemphanen te laten samenwerken en te zorgen dat er onderling respect en vertrouwen is. En natuurlijk hoort daar – na gedane zaken- ook een hapje en drankje bij. En wel een paar meer ook. Misschien gebruik je juist dat moment als leidinggevende om heel even het woord te nemen en de puntjes op een leuke manier op de i te zetten en geef je ze nog een rondje om vervolgens zelf te vertrekken. En teamuitje is meer dan even met je collega’s op pad. Heel veel meer. Als je het goed doet althans.

You don't have permission to register